2011. november 11., péntek

Miért vagy olyan szomorú?

Koszorú, koszorú, miért vagy olyan szomorú, énekli a kiscsigám, miközben lelkesen figyeli a nem-rég-még koszorú visszaalakulást alkatrészek halmazzá...

Kész volt, félkész lett és majd átalakulva  újrahasznosul egy nagy párna belsejében...ott gyűjtöm a másra-már-nem használható rongydarabkákat.

Úgy örülök, hogy senki nem volt kíváncsi arra, hogy készült a koszorú...és annál inkább örülök, hogy valaki tudni akart, MI TÖRTÉNT A KOSZORÚVAL? 

MI TÖRTÉNT A KOSZORÚVAL?

Ez gyönyörű szép, mondta Arlenbaba és táncra perdült grúz ősei emlékére. Persze koszorúval a fejében, ahogy egy Szentiván napon született legénynek illik. A lányom sem maradt ki az ünneplésből, természetesen. Csak a koszorú esztétikáját illetően nem értett egyet az öcsivel. De hagyjuk a családfát és a néprajzkutatást. 

Valójában a gyerekem egy kortárs művészpalánta, aki az újrahasznosítás üzenet hatékonyabb megjelenítése érdekében statisztikus művemet dinamikus happeningé változtatott. Valahogy így:


A képek minősége a koszorú felbomlás sebességét hivatott illusztrálni.

Mindez tegnap történt...ma reggelire Arlenbaba készített nekem egy másik koszorút. Újrahasznosítottat, amely azóta újrahasznosult. Ha nem bánjátok, nem mutatom meg a teljes átalakulását...


Ezt a bejegyzést vagy egy órája írok...apránként...Közben zajlik itt az élet: répa és karalábé levessé alakult át, kerti levelek komposzttá, és a legfontosabb, mármint a vízművesek számára, hogy van egy új vízóránk! Vajon a régit újrahasznosítják? Talán egy nagy vízóra koszorút csinálnak?

Majd nekiállok egy új koszorúnak, nemsokára...

5 megjegyzés:

Leki írta...

Ez a koszorú nem is volt olyan szomorú... :)
Ezek a képek azért sok mindent elárulnak szavak nélkül is :)
Köszi!
(nekünk tegnap új gázóránk lett)

Molika írta...

:o)) ez egy remek történet, nagyon jót derültem rajat! Kiváncsian várom a fejleményeket :)

Szemkép írta...

Leki, ezekszerint egy gázóra koszorú is készül valahol:-)

Molika, üdvözlet errefelé!

Zelnice írta...

ó, és miből lett a koszorú? mlátok ott wc-papír gurigákat, talán csak nem ....?

Szemkép írta...

dede, jól látod Timi! Az alapja félbevágott gurigákból volt, csak ez a megoldás nem bizonyult Arlenállónak.