2011. szeptember 6., kedd

Vadalmák, vadálmok ...és új Mürty

Ez a nap is eljött, sőt már napcsésze félig be is telt. Színekkel, érzésekkel és részletekkel...és egy új Mürttyel. Persze tudod, hogy egy Mürtyöt nem lehet a csészébe beültetni, még a nagy napcsészébe sem. Nem szabványos. Sem kívül, sem belül.

Az álmok. Vannak álmok, amelyeket álmodunk. Vannak álmok, amelyekkel alkotunk. Azok a vadálmok. Mint vadgesztenyék, vadszilvák vagy vadalmák.

Szelíd álmokkal nem lehet alkotni. Csupán azért, mert szelídek. Velük lehet pihenni, hozzájuk bújni, belesimulni és álmodni.

Ez a Mürty egy Vadalma. Fogja a kezét és elkísér a vadonba. Oda, ahol minden mozgásban van. Oda, ahol bármiből bármi lehet. Oda, ahol nincs lehetetlen. Oda, ahol születik az ötlet. Öt lett, és a többi is, Lettországban születik. Többnyire. De az ötlet, az bizonyára vadálmok közt jön világra.


Nézd, hogy fekszik ott a tűző napon. Szerinted alszik? Dehogy! Kívül fekszik, nyugodt, békés. Belül akkora mozgásban van, mint a forgószél, amely Dorothyt Óz birodalmára repített.

Alkot.

Vadálmokban nincs biztonság. Nincs kiszámíthatóság. Határok. Formák. Kapaszkodók...Annyian, meg annyian be sem merészkednek oda. Pedig...pedig ott van minden. Ott lehet bármi.

Vadalma oda kísér. A vadálomba. A vadonba. Fogod a puha álommancsát és mész. Vele nem tudsz eltévedni, hiszen odavalósi. Ismeri a járást. Vele tartasz?

4 megjegyzés:

Málna írta...

Szarvas Mici blogján keresztül találtam Rád, azóta is folyamatosan követlek. Mármint virtuálisan. :)Imádom az írásaidat és ezzel azt hiszem nem vagyok egyedül. :) És ezek a Mürtyök?! Imádnivalóak...
Úgy szeretnék én is egyet... :)

Szemkép írta...

Kedves Málna, nagyon örülök, hogy ide találtál és benne vagy a közös gombaszedésben, kávézásban és minden másban, ami errefelé zajlik...

A Mürtyök, ők kicsit olyanok, mint a kisállatok, megszületnek, megerősödnek,és egyszer csak megérnek arra, hogy más szerető kezekbe kerüljenek...az első Mürty már elköltözött...nemsokára új Mürtyök is megérnek az utazásra...és ez lesz az első hely, ahol bejelentenek a költözésvágyuaikat!

Málna írta...

Már alig várom ezt a pillanatot... :) És azt lehet esetleg tudni, hogy a Mürtyök mi alapján választják ki hova utazzanak, kinél szeretnének lakni???

Szemkép írta...

remélem nemsokára:)