2011. augusztus 1., hétfő

Konyhai próféciák III

 Az eső letelepedési engedélyhez jutott a hazánkban, nem könnyű dolog, aki valaha megpróbálkozott vele, tudja. A nyár, viszont, éjszakábra költözött, épp beadta a papírokat a bevándorlási hivatalba. Nem is tudom, hogy sok sikert kívánjak neki, vagy drukkoljak, hogy unja meg a bürokráciát és mihamarabb jöjjön vissza...

Gyerekkoromban esős időben mindig irány az erdő volt. Kis kosár, kés, kendő, gumicsizma és indulhat a gombavadászat. Azthiszem a gombaszedés még mindig nyárvégi-őszi nemzeti sportnak tekinthető arrafelé.


Ismered a szólást "nő mint a gomba"? Csalóka a mondóka! A gomba bizony nem csak úgy nő, hanem az esőtől nő. Így hát kis kerülőúton visszatértünk az esőhöz.

A NEGYEDIK FELISMERÉS - GUMICSIZMA

Nem csak a gombák nőnek és sokasodnak az esős időben...a próféták is. Éjszaka megint esett. Reggel, ahelyett, hogy kinézzek az ablakból, benéztem a számítógép ablakába, és itt-ott már ki is bújt egy-egy ifjú próféta.

Itt az idő, hogy megosszam az utolsó felismerést:

NINCS AZ A GUMICSIZMA, AMELYIKHEZ MEGÉRI RAGASZKODNI. HA TUDSZ CIPŐT KÉSZÍTENI, SOSEM FOG FÁZNI A LÁBAD. HA VALAKINEK MEGTETSZETT A PÖTTYÖS GUMICSIZMÁD, HADD HORDJA!
Nemsokára egy különkiadással jelentkezem a leendő és hétvégi próféták számára!

Nincsenek megjegyzések: