2011. augusztus 26., péntek

Bárhová

Bárhová nem egy cseh vezetéknév, csak tudod, próbálok gazdaságosan használni az olvadt energiát. De jogos, hogy tudni szeretnél, hogy "mi?", "hová?". 

Be sem fejeztem a mondatot, máris beleszólt: nem mi, hanem én! Köszönöm, de azt hiszem ez csak még jobban összezavarta titeket.

Emlékszel még a szelíd, bújós álomba kísérő Mürtyre? Ez a kis izgó-mozgó lény a testfeje. Hiszen nem mondhatom róla, hogy testvére, mert nincs vére. Tesó sem jobb, mert sót még nyomokban sem tartalmaz. Feje, viszont van és nem is akármilyen! És ha már az egy szülőtől származó lényeket test-tel kell kezdeni, akkor mondjuk, hogy a Mürtyök testfejek.

 Nááá, nehúúúz már a rááágógumit! 

Nézd! Olyan türelmetlen, mint én! Jó, jó! Ez a szeplős rosszcsont nem más mint intézetek réme és minden méretű gyerek védelmezője - bölcsibe, oviba, suliba vagy épp munkahelyre kísérő Mürty. Nem fél ő sem az igazgatói szobától, sem állásinterjútól. És ha a maminak tényleg el kell mennie dolgozni, hát ő mindig melletted lesz.

Ő az a lény, aki bárhová elkísérheti és bárhová be is engedik. Ha kell eljátssza a táskát, ha kell ülőpárnát. Ezeket a trükköket PomPomtól tanult, ő a példaképe.

 Jaj, bocsánat, szaladok is, mert nagy a csend, ilyenkor nagy meglepetés készül! Ismerős?